În aceste vremuri extrem de grele, avem nevoie mai mult ca şi oricând de solidaritate, mai ales la nivelul comunităţii noastre. Puteam să ne demonstrăm această solidaritate, bazată pe patriotism local, chiar prin cumpărăturile pe care le facem.

opinie

Consider că nu trebuie să uităm de marii agenţi economici din Carei care au făcut front comun pentru a sprijini autorităţile în lupta împotriva coronavirusului. Putem să îi ajutăm şi noi, la rândul nostru. Dacă tot facem cumpărături, am putea să cumpărăm ulei produs de Ardealul SA, dacă ne trebuiesc băuturi răcoritoare carbogazoase și necarbogazoase, energizante, apă de masă, putem să cumpărăm produsele firmei Alconor Company. Continuând ideea, am putea alege de pe rafuri şi numeroase alte produse alimentare fabricate de firme careiene, care au angajaţi careieni. Sau, pur şi simplu, putem intra direct în magazinele acestor firme pentru a le achiziţiona produsele. Cu astfel de gesturi putem să ajutăm şi noi economia locală. Patriotismul local trebuie extins la nivelul tuturor produselor. Dacă aveţi nevoie de ceva, iar acel produs este fabricat şi de o firmă careieană, încercaţi pe cât posibil să vă aprovizionaţi de acolo.
Tot prin prisma patriotismului local, am putea să-i ajutăm şi pe mici producători agricoli din zona noastră. O putem face cumpărând cât mai multe produse direct din piaţa agroalimentară sau contactându-i direct, pentru eventuale livrări. Datele de contact ale multor asemenea mici producători sunt disponibile pe grupul Sprijinim de acasă producătorii din zona Careiului!

Comandăm produsele alimentare ale firmelor careiene poate putem să sprijinim şi firmele care activeză în domeniul agriculturii. Nu trebuie să uităm de firmele Agrotex şi Înfrăţirea, care au acordat un sprijin financiar important spitalului din Carei.
Cu asemenea gesturi mici, putem să-i ajutăm firmele careiene care au făcut gesturi mari, ajutând comunitatea în aceste momente extrem de grele. De asemenea, putem ajuta firmele care încă mai funcţionează în muncipiul nostru. Aceste firme plătesc taxe şi impozite locale, care ajung la bugetul local al Careiului, şi dau de lucru careienilor, plătindu-le salarii, care sunt cheltuite tot în Carei. Având bani, aceste firma pot comanda diverse mărfuri de la alte firme tot din Carei, revigorând astfel economia locală.
În concluzie, apelând la patriotismul local, putem şi noi, careienii simpli, să sprijinim comunitatea în care trăim. Iar acum, când pandemia de coronavirus s-a abătut devastator asupra noastră, avem nevoie mai mult ca oricând de solidaritate!
Szasz Lorand