În ultimele 24 de ore, echipajele mixte formate din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat verificări pentru respectarea normelor legale impuse în contextul stării de urgență, cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu de către persoanele față de care s-a dispus această măsură, fiind aplicate 139 amenzi în valoare totală de 268.700 lei, informează Prefectura Satu Mare.

declaratie politie trafic

Dintre cele 2285 persoane aflate în autoizolare la domiciliu verificate de polițiști, 2 au fost sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 10.000 lei pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu.
De asemenea, personalul din cadrul structurilor de ordine și siguranță publică au aplicat 137 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat prevederile art. 5 din Ordonanța Militară nr. 2 din 21 martie 2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere, cu amenzi în valoare totală de 258.700 lei.
În județul Satu Mare, astăzi, 29 martie, se află în carantină 239 persoane, iar în autoizolare la domiciliu 3659 persoane.