În această perioadă grea, bibliotecarele careiene nu au abandonat legătura cu publicul, în special cu copiii. De peste o săptămână, în fiecare zi lucrătoare, de la ora 11.00, le citesc micuţilor poveşti online. Astfel, încearcă să ajute părinţii, oferindu-le copiilor o alternativă utilă de petrecere a timpului liber pe perioada carantinei totale.

povesti online
Datorită pandemiei de coronavirus şi carantinei totale instituite de autorităţi, Biblioteca Municipală Carei şi-a mutat activitatea în mediul online, pe diferite platforme de socializare. „În perioada aceasta specială în care ne aflăm, dorim să rămânem alături de cititorii noştri cu povești şi personaje pe care le îndrăgesc! Este vorba despre un program cu multiple activități derulate pe diferite platforme de socializare online, proiect conceput ca o alternativă exclusiv online la programele educaționale de care se pot bucura un număr apreciabil de utilizatori. Ne dorim ca, împreună prin lectura şi poveştile care ajung aproape de sufletele ascultătorilor cu personaje şi întâmplări minunate să descopere prieteni noi, poveşti noi cu foarte mult farmec şi magie”, a declarat Corina Nuna, şef Secţie- Biblioteca Municipală Carei.
Citind poveşti copiilor, bibliotecarele doresc să nu doar să-i ajute pe părinţi, dar şi să le ofere micuţilor o alternativă utilă de petrecere a timpului liber. „Proiectul poveștilor online a pornit dintr-o necesitate. Forțați de împrejurările deosebite pe care le trăim, am fost nevoiți să mutăm activitatea cu publicul în online. Nu în ultimul rând, vrem să fim un sprijin pentru părinții copiilor obligați să stea acasă și să le oferim o variantă de petrecere a timpului în mod util”, a declarat bibliotecara Nicoleta Latiş.
În fiecare zi lucrătoare, bibliotecarele citesc online o nouă poveste pentru copii. „Am început să citim povești în 18 martie, în fiecare zi lucrătoare, de la ora 11. Toate videoclipurile cu lecturi de povești pot fi revăzute pe pagina de facebook a Bibliotecii Municipale Carei. Am citit online poveștile: „Spiridușii luminii” (de Andrea Iatagan), „Cadou de ziua ta” (de Paul Stewart și Chris Riddell), „Iepurele și broasca țestoasă”, „Mănușa” (de Jan Brett), „Rățușca cea urâtă” (de H. C. Andersen), „Omida cea lacomă”, „Ce surpriză !” (de Simona Epure), „Incredibilul băiețel mâncător de cărți” (de Oliver Jeffers). Listă rămâne deschisă și așteptăm sugestiile auditoriului pe pagina bibliotecii”, a adăugat Nicoleta Latiş.
Având în vedere succesul înregistrat cu poveştile, Bibliotea Municipală Carei a organizat şi alte activităţi online pentru copiii careieni. „Datorită feedback-ului neașteptat la prima poveste online, când, pe lângă numărul mare de vizualizări, am avut și multe mesaje, unele chiar din străinătate, am hotărât să continuăm și să diversificăm acest tip de relaționare cu utilizatorii bibliotecii. Am inițiat un concurs online cu desene având tematica „Culorile speranței”. Aceste desene pot fi regăsite pe pagina noastră și pot fi votate cu like-uri pentru a fi desemnați câștigătorii. Tot online pot ghici personajul după indiciile oferite într-o singură postare, iar răspunsurile sunt așteptate ca și comentarii la acea postare. Vom continua să citim povești online și în perioada următoare pentru a fi în contact cu cititorii noștri și pentru a aduce speranță și bucurie prin mesajele transmise de lecturi”, a mai declarat Nicoleta Latiş.