Autorităţile au actualizat declarația pe proprie răspundere şi adeverinţa emisă de angajator, informează Grupul de Comunicare Strategică. Noile modele sunt accesibile pe pagina https://stirioficiale.ro/. Autorităţile susţin că noile modele au fost simplificate în privința datelor care necesită a fi completate.

declaratie politie trafic
Declaraţia pe proprie răspundere poate fi redactată/completată de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura olografă a titularului.
De asemenea, documentul poate fi tipărit și completat olograf („de mână”) în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura olografă a titularului.
Totodată, reamintim faptul că declarația pe proprie răspundere poate fi redactată integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

declaratie-proprie-raspundere
În privința prezentării declarației pe proprie răspundere/adeverinței eliberată de angajator personalului abilitat să verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanța Militară 3/2020), precizăm că aceasta se va realiza în sensul prezentării fotografiei documentului menționat, pe care trebuie să figureze semnătura olografă a titularului (declarația pe proprie răspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverința angajator).
Persoana va prezenta declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia, informează Grupul de Comunicare Strategică.

adeverinta-angajator