Primăria Carei achiziţionează în regim de urgenţă, împreună cu Spitalul Municipal Carei, dotări, aparatură medicală şi consumabile, precum măşti, mânuşi, halate, combinezoane, dezinfectanţi şi săpun lichid antibacterial în contextul actualei pandemii de coronavirus, se arată într-un anunţ postat pe pagina de Facebook a Primăriei Carei.

spital
„Spre norocul nostru, Spitalul Carei are în dotare aparat de ventilaţie, dar vrem să îl dotăm şi cu 20 de circuite CPAP cu debitmetru. Este vorba de acele bure de plastic pe care le vedeţi la televizor în jurul capului pacienţilor infestaţi cu coronavirus din Italia şi Spania. De asemenea, vom cumpăra şi zece seringi automate, precum şi încă două aparate de ventilaţie. Pe lista de achiziţii am mai inclus măşti, mânuşi, halate şi combinezoane de divserse tipuri, precum şi cantităţi importante de dezinfectanţi şi de săpun lichid antibacterial. Nu banii sunt problema, ci cum putem să găsim pe piaţă aceste dotări, cine ni le va livra în termen cât mai scurt?”, a declarat edilul şef careian.
Primarul Eugen Kovacs a lansat din nou un apel către careieni, solicitându-le să respecte cu stricteţe măsurile de prevernire a răspândiri coronavirusului. „Îi îndemn pe careienii care nu conştientizează pericolul infecţiei şi răspândirii coronavirusului să urmărească imaginile cu spitalele supraaglomerate din Italia şi Spania, unde pacienţii stau deja culcaţi pe holuri. Dacă nu vom fi disciplinaţi şi nu vom respecta măsurile dictate de autorităţi, vom ajunge şi noi acolo. Îi rog din nou pe careieni să stea în case şi să evite pe cât posibil deplasările, respectiv aglomerările. Dacă totuşi sunt nevoiţi să îşi părăsească domiciliul, îi rog să respecte un sfat al medicului Raed Arafat. La intrarea în casă sau apartament să ne scoatem pantofii şi să îi lăsăm lângă prag. Tot la intrare să ne dezbrăcăm de hainele cu care am fost afară şi să le punem separat în pungi de plastic pentru a le spăla ulterior sau să le scoatem la aerisit timp de două zile pentru siguranţă. Oricum, virusul nu se ia de pe haină, nu există o asemenea dovadă, decât dacă cineva a strănutat pe tine. Chiar dacă ajunge pe haine, tot o să moară, mai ales că virusul nu se transmite de la haine. Dar e mai bine să fim precauţi, căci prudenţa excesivă nu dăunează sănătăţii”, a adăugat primarul Eugen Kovacs.