Trecerea graniței româno-maghiare va fi din nou liberă navetei transfrontaliere pentru cei care lucrează dincolo de graniță. La intervenția UDMR, persoanele cu domiciliul aflat în raza de 30 de kilometri a graniței, vor avea posibilitatea de a trece frontiera în scop profesional, informează preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Pataki Csaba.

trecere frontiera
Ministerul Afacerilor Externe al Guvernului Maghiar, Péter Szijjártó a avut azi o convorbire pe această temă cu omologul său, Bogdan Aurescu, Ministrul de Extrene român. Detaliile privind implementarea acestei decizii, respectiv stabilirea punctelor de frontieră care vor putea fi utilizate în acest scop urmează să fie dezbătute, în cel mai scurt timp posibil, de cei doi șefi de poliție.
Vineri, 20 martie, la Cluj-Napoca, a avut loc o întrevedere între Szijjártó Péter, Ministerul Afacerilor Externe al Guvernului Maghiar și Kelemen Hunor, președintele UDMR, una dintre subiectele principale fiind situația lucrătorilor transfrontalieri. Ministrul de Externe al Ungariei a semnalat lui Kelemen Hunor că guvernul maghiar este conștient de gravitatea situației și sunt deschiși pentru găsirea unei soluții optime, în prezent, fiind în așteaptarea unui pasu oficial din partea guvernului român. Interveția UDMR s-a dovedit, astfel, eficientă.