Începând cu data de 17 martie, la sediul DSP Satu Mare s-a completat echipa cadrelor medicale care monitorizează telefonic persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, informează Instituția Prefectului Satu Mare. La nivelul municipiului Carei se află în autoizolare zece persoane.

dsp2
Odată cu sistarea activității în unitățile școlare, Direcția de Sănătate Publică Satu Mare a cooptat la sediul Direcției și cadrele medicale școlare. Astfel, începând cu data de 17 martie, 16 cadre medicale monitorizează zilnic, telefonic, starea persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu. De asemenea, persoanele aflate în carantină sunt vizitate frecvent de către un medic pentru a verifica starea de sănătate a persoanelor aflate în carantină.
În data de 18 martie, ora 09,00, în județul Satu Mare sunt:
• 2 persoane diagnosticate cu COVID-19: IS (1), SM (1)
• 48 persoane aflate în carantină;
• 297 persoane auto-izolate la domiciliu.
În cadrul Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Satu Mare a fost operaționalizată o linie telefonică, care funcționează 24 de ore din 24, pentru persoanele aflate în autoizolare și în carantină pentru realizarea unei comunicări directe și continue.