Cea de-a noua ediție a Săptămânii Meseriilor a debutat ieri la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu din Carei. Evenimentul educațional, destinat promovării învăţământului profesional, în special al celui în sistem dual, în rândul viitorilor absolvenți ai claselor a VIII-a din zona Careiului, a fost întrerupt de măsurile adoptate la nivel național împotriva coronavirusului.

DSCF4166
Cu toate acestea, circa 250 de elevi ai claselor a VIII-a din Carei și din zona înconjurătoare au apucat să viziteze sălile de clasă, atelierele liceului, precum şi standurile firmelor partenere, cum este cel al firmei Steiger.
”În cadrul Săptămânii Meseriilor, le prezentăm viitorilor absolvenți ai claselor a VIII-a meseriile care se pot învăța de anul viitor la Liceul Tehnologic Simion Bărnuțiu. Păcat că trebuie să întrerupem evenimentul din cauza coronavirusului, odată cu suspendarea cursurilor. Am avut o programare foarte strictă a școlilor gimnaziale din Carei și din zona înconjurătoare. Chiar și așa ne-au trecut pragul în jur de 250 de elevi. Dacă se va ivi o posibilitate, vom încerca să recuperăm cele trei zile pierdute ale Săptămânii Meseriilor”, a declarat directorul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, Emeric Gindele.