În perioada 13-28 martie 2020, Castelului Károly va găzdui prima ediție a Salonului Internațional de Artă organizat în memoria artistei plastice Smaranda Milu Némethi, informează Direcția de Cultură. Născută la Carei, destinul ei artistic a fost întrerupt tragic de o afecțiune necruțătoare.

salonul de arta smaranda nemethi editia I

Manifestarea se dorește a fi și un semnal de alarmă în fața avalanșei de cazuri de îmbolnăviri și atenționării celor răspunzători, asupra rolului investigației preventive la cât mai multe persoane.
În cadrul Salonului de Artă vor expune foști colegi, profesori, prieteni ai regretatei artiste, membrii Asociației Provinciart , invitați din țară și străinătate ai familiei Smarandei.

Vor expune:
Florian Ștefan – Spania
Gabrieli Renato Darida – Franța
Cristian Oșan – Franța
Norma Trif – studentă la Paris
Golban Adrian – Canada
Dorothea Fleiss – Germania
Gui Demeter – Ungaria
Constantin Mihălăchioaia – București
Vali Irina Ciobanu – București
Mircea Corcodel – București
Vasile Pop-Negreșteanu – București
Elena Stuparu – Arad
Virginia Pișcorean – Satu Mare
Király Gabriela Luciana – Satu Mare
Busuioc Aurelian – Satu Mare
Sasu Valer – Satu Mare
Cristina Gloria Oprișa – Satu Mare
Nyiri Zoltán – Satu Mare
Lola Gabriela Belecciu – Satu Mare
Varga Diana Rodica – Satu Mare
Georgia Ioana Ciontoș – Carei
Lazin Csaba – Carei
Lendvay Zoltán – Carei
Aurel Donca – Carei
Fastus Josef – Carei
Czumbil István Adrian – Carei
Smaranda Némethi – Carei
Smaranda Milu Némethi s-a născut la Carei la 16 iulie 1981, a fost absolventă de arte plastice și a participat la numeroase expoziții, în țară și străinătate. Pe 13 martie 2019, a pierdut definitiv lupta cu o boală necruțătoare.
Vernisajul va avea loc vineri, 13 martie 2020, de la ora 17.00 la Castelul Karolyi. Moment muzical, Acoustic Station. Moderator: Bogdan Georgescu.
Evenimentul este realizat de către Direcția de Cultură Carei, cu sprijinul Primăriei Municipiul Carei, Centrului de promovare a turismului cultural grof. Károlyi și al Muzeului Județean Satu Mare.