Biroul Permanent Naţional al PSD a decis în şedinţa de azi numirea lui Ionuţ Oneţ, preşedinte executiv al PSD Satu Mare, în funcţia de preşedinte interimar al filialei judeţene. Filiala judeţeană PSD Satu Mare a organizat de două ori alegeri, fără să reuşească să-şi aleagă un nou preşedinte.

onet prezidentiale

Membrii PSD Satu Mare nu au reușit să își aleagă, vineri, președintele, în cadrul Conferinței Județene, din cauza unor tensiuni din filială, astfel că situația a fost discutată în forurile naționale de conducere ale partidului, potrivit Mediafax.
Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, la Satu Mare, într-o conferință de presă, că situația din filială va fi discutată în CEX sau în Biroul Permanent Național.
La precedenta Conferință Județeană de alegeri a PSD Satu Mare, desfășurată în 7 februarie, cei doi candidaţi la funcția de președinte al filialei, Gabriel Leş, fost ministru al Apărării, şi Radu Cristescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, au avut un număr egal de voturi.
Liderul social-democraţilor careieni, Ioan Oneţ, a fost ales în 7 februarie 2020, în cadrul Conferinţei Judeţene de alegeri, în funcţia de preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Satu Mare. Ioan Oneţ a fost ales cu 47 de voturi pentru şi 42 de voturi împotrivă, înregistrându-se şi un vot nul.
Ioan Oneţ deţine funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Carei din martie 2013. De asemenea, se află la al doilea mandat în Consiliul Local Carei.