În această săptămână, inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au aplicate patru sancțiuni contravenționale. Un magazin alimentar din Carei a fost amendat cu suma de 1.200 lei.

inspector dsvsa
”În această perioadă au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.200 lei din care 1 amendă contravențională în valoare de 1.200 lei – 1 magazin alimentar din localitatea Carei, pentru manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și 3 avertismente – 3 producători particulari de legume și fructe din localitățile Carei, Micula și Vetiș – pentru nerespectarea condițiilor și normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în timpul expunerii și comercializării”, informează DSVSA Satu Mare, fără să menționeze numele magazinului amendat.

În cadrul unei acțiuni comune, în traficul rutier, a inspectorilor de specialitate din cadrul D.S.V.S.A Satu – Mare, împreună cu inspectori din cadrul I.P.J. Satu – Mare, ai Jandarmeriei și ai Poliției de Frontieră Satu – Mare, care verifică toate transporturile de animale vii indiferent de specie, carne și preparate din carne, ouă alte produse alimentare de origine animală sau non animală, legume și fructe. În urma acestor controale a fost pusă sub sechestru / reținere oficială și apoi confiscată cantitatea de 74,6 kg produse alimentare, în valoare de 1,716 lei. Produsele alimentare au fost denaturate, confiscate și au fost dirijate și incinerate într-o unitate de ecarisare a teritoriului autorizată sanitar veterinar și pentru siguranța alimentelor.