În cadrul ședinței extraordinare cu caracter de îndată de azi, 18 februarie 2020, consilierii locali careieni au aprobat modificarea hotărârilor privind aprobarea participării municipiului Carei la proiectele privind crearea centrului multifuncțional, crearea centrului recreativ și construirea de locuințe sociale, finanțate prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.

_DSC8763

Proiectele se referă la construcția unei biblioteci, a unui bazin de înot, construcția de locuințe sociale.
Proiectul viitorului centru multifuncțional are valoarea de 5 milioane euro. Viitorul centru multifuncțional va găzdui biblioteca, o sală de proiecție, o sală de meditație cu muzică ambiamentală și spații de recreere. De asemenea, la demisol va fi amenajată o parcare cu o capacitate de 70 de locuri. Centrul multifuncțional va fi construit pe locul fostelor sere ale orașului. Administrația locală a și început pregătirea terenului pentru realizarea investițiilor, săptămâna trecută fiind demolate vechile sere.
Proiectul privind construirea unui centru recreativ în zona stadionului Victoria are valoarea de 2,9 milioane euro. Centrul recreativ va cuprinde un bazin de înot (25 m lungime cu şase culoare), a unei săli de gimnastică de mici dimensiuni, care să aibă alături un teren de fotbal de mici dimensiuni şi a unui şah în aer liber.
Proiectul privind construirea unui ansamblu de 56 locuinţe sociale, adică a şapte blocuri cu câte opt apartamente, are valoarea de 2,8 milioane euro.

Primăria Carei a primit finanțarea pentru realizarea celor trei proiecte finanțate prin intermediul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020.