Un scurt schimb de replici a avut loc azi, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Carei, între primarul Eugen Kovacs şi consilierul local Ilie Ciuta. Totul a pornit de la o ofertă de 100.000 lei pentru construirea unui nou gard în curtea şcolii, adusă de directorul Şcolii Gimnaziale Nr.1, Nicolae Moldovan, care a fost refuzată de conducerea Primăriei Carei.

ciuta ilie nervosul
La finalul şedinţei extraordinare de azi, consilierul local Ilie Ciuta a ridicat problema unui gard din curtea Şcolii Gimnaziale Nr.1, care constituie un real pericol pentru elevi din cauza stării avansate de degradare.
Primarul Eugen Kovacs nu a negat necesitatea reparării gardului însă a adăugat că nu a putut fi de acord cu oferta adusă de directorul Şcolii Gimnaziale Nr.1, Nicolae Moldovan. Firma a cărei ofertă a fost prezentată de director se oferea să refacă gardul pentru suma de 100.000 lei. Primarul Kovacs a spus că oferta nu a putut fi acceptată din cauza preţului supraevaluat. Edilul şef a adăugat că i-a spus directorului Moldovan să revină cu o ofertă reală. La rândul său, managerul public Beko Tamas a declarat că problema gardului trebuie rezolvată cât mai rapid, dar acest lucru este posibil doar în condiţiile unei oferte de preţ reale.

Primarul Kovacs Eugen a adăugat că un director de şcoală trebuie să se ocupe şi de treburi administrative, nu doar strict de cele didactice, în ideea în care el este cel care ar trebui să identifice o firmă care să efectueze reabilitarea unui gard, dar nu la preţuri exagerate.