Fostul consilier local social-democrat din Tăşnad, Călin Maier, administrator al grupului de pe Facebook „Tăşnad 2020”, apreciază activitatea Serviciului Proiecte, Programe şi Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Carei, dându-l ca model pentru administraţia locală din Tăşnad.

maier tasnad
Reproducem integral postarea lui Călin Maier:
O secțiune foarte utilă a FB este cea de „Amintiri”, care mi-a reamintit acu 3 zile că în 2016 patinam cu fetele mele -pentru prima dată- pe patinoarul din Carei, atunci unul natural.
Le-am arătat și fetelor amintirea noastră și primul lucru a fost „- O, tati, nu mai mergem? Hai te rooog!” Asa că, mergem la Carei, unde, surpriză, lucrurile au evoluat foarte mult. Careiul are acum un patinoar în toată regula, cu instalație de răcire, cum nu au multe orașe din țară, foarte frumos, cu distracția și voia bună la ele acasă, iar domnul care lucrează acolo ne-a spus ca s-a făcut „pe proiect”.
Am tot auzit de Compartimentul de proiecte din cadrul Primăriei Carei, deci hai până la Primărie sa ne edificăm, poate aducem o idee buna și pentru Tășnad. Municipiul Carei are un întreg compartiment de proiecte, foarte eficient, oameni care lucrează doar pentru atragerea de fonduri- europene sau guvernamentale- și care, foarte sociabili și foarte amabili mi-au descris acest proiect prin care a fost finanțat patinoarul careian.
Mulțumesc și felicitări pentru ce faceți!
Vă prezint ăi imaginile de acolo și schița proiectului de finanțare, contribuția efectivă a orașului Carei a fost de doar 6.403, 20 Euro.
Noi am avut în oraș acu 2 luni un proiect de închiriere doar de mai multe zeci de mii euro!
Este un patinoar prima investiție de care are orașul Tășnad nevoie? Categoric NU! Postarea mea nu este doar despre asta, absolut!
Această postare este despre puterea fondurilor europene, despre cum poți sa faci mult cu bani puțini, despre necesitatea existentei unui astfel de compartiment de proiecte și la noi, asa cum spuneam încă din luna iulie 2016.
Și nici despre a pune la zid pe cineva, despre atacuri, ci mai degrabă despre proverbul „mai bine mai târziu decât niciodată!”
Nu avem compartiment de proiecte, hai să-l facem! Am cerut asta încă din iulie 2016, dar nu e totul pierdut!
Însă fără asta nu se poate, nu ne vom permite niciodată din bugetul propriu investitiile de care orașul are nevoie!„.