Primăria Municipiul Carei va desfășura în perioada 27 ianuarie 2020-14 februarie 2020, de luni până vineri, între orele 10.00 – 13.00, distribuirea pachetelor ce conțin produse de igienă, care provin din stocurile de intervenție comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – P.O.A.D, se arată într-un anunț postat pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

poad-2016
Conform HG nr. 784/2018 pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD, categoriile de beneficiari care au calitatea de destinatari finali sunt:
a) persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (VMG) acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei (ASF) acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
c) persoane aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situaţii critice de viaţă se va realiza numai în cazul în care există stocuri de alimente după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute mai sus.
Persoanele care se încadrează în mai multe categorii dintre cele menționate anterior beneficiază de pachetele cu alimente şi produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării asistenţei materiale de bază.
Ajutoarele vor fi distribuite pentru toate categoriile de beneficiari, în curtea fostei clădiri unde a funcționat Protecția Plantelor, situată pe C-lea Armatei Române, nr. 77 (fostul sediu al Protecției Plantelor).
Totodată, beneficiarii P.O.A.D. 2019-2021, în momentul ridicării ajutoarelor trebuie să prezinte următoarele documente:
• pentru venitul minim garantat (VMG) – cartea de identitate a titularului în original ;
• pentru alocatia pentru susținerea familiei (ASF) – cartea de identitate a titularului cartea de identitate și certificatele de naștere ale membrilor de familie care fac parte din dosar.
Pachetele conțin următoarele produse:
• periută de dinți – 5 buc.;
• pastă de dinți (75 ml) – 4 buc.;
• săpun lichid (500 ml) – 1 buc.;
• șampon pentru copii (800 ml) – 1 buc.;
• șampon pentru adulți (500 ml) – 1 buc.;
• detergent pudră/granule pentru rufe colorate (900 grame) – 1 buc.;
• detergent pudră/granule pentru rufe albe (1800 grame) – 1 buc.
În Municipiul Carei, 603 persoane vor beneficia de aceste pachete:
– 93 de persoane beneficiare de venit minim garantat ,
– 510 persoane beneficiare de alocația pentru susținerea familiei.