Președintele de onoare al Asociației Refugiaților din Carei, Bertiean Mihai Gavril, a fost condamnat de Judecătoria Carei la un an de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Bertian a provocat un accident grav de circulație în aprilie 2016, soldat cu patru răniți, pe strada A.I. Cuza din municipiu, la ieșirea din municipiul Carei înspre Cămin.

bertian
Președintele de onoare al Asociației Refugiaților Carei, Mihai Bertian, alături de președintele Daniela Ciuta

”Stabileşte inculpatului pedeapsa de: 1 (un) an închisoare. În baza art. 83 alin. 1 C.pen. cu aplicarea art. 5 C.pen. dispune amânarea aplicării pedepsei stabilind un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri prev. de art. 84 C.pen. Obligă pe inculpat să plătească statului 2.500 lei cheltuieli judiciare”, se arată în soluția pe scurt postată pe portalul instanțelor de judecată. Sentința nu este definitivă, dar până în prezent nu a fost atacată de niciuna dintre părți.
Din dosarul penal a fost disjuns un alt dosar privind latura civilă, care se referă la daunele solicitate de către două din victimele accidentului, respectiv la cheltuielile de spitalizare a victimelor solicitate de Spitalul Județean Satu Mare.
Bertiean a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă după ce a provocat un accident grav de circulație în aprilie 2016, soldat cu patru răniți, pe strada A.I.Cuza din municipiu, la ieșirea din municipiul Carei înspre Cămin.
Mihai Bertiean, în vârstă de 75 de ani din Carei, conducând autoturismul proprietate personală, pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în travesarea străzii pe trecerea de pietoni, l-a accidentat grav pe Francisc C. de 60 de ani din Carei.
Urmare a modului în care conducătorul auto a manevrat autoturismul după impact, au mai fost accidentaţi grav încă doi participanţi la trafic, respectiv Kinga M. de 23 de ani, în calitate de pieton aflat înafara părţii carosabile şi Zoltan B. de 47 de ani, care se deplasa regulamentar cu bicicleta din sens opus.
Anterior producerii evenimentului, conducătorul auto susţine că asupra sa a intervenit o problemă medicală, existenţa şi natura acesteia urmând să fie stabilită ulterior.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.
În urma leziunilor suferite, tânăra şi biciclistul au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Satu Mare, iar pietonul a rămas internat la Spitalul Carei, se arată în comunicatul de presă al Poliției emis la data producerii accidentului.