În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale, la ora 10.00, Biblioteca Municipală Carei în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Carei și Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1 Carei, au organizat evenimentul „Eminescu prin ochi de copil”, informează Direcţia de Cultură.

5

Programul a debutat cu o prezentare despre viața și opera poetului, susținut de doamna înv. Lorena Iluțan, apoi elevii clasei a III-a A au completat un rebus cu informațiile prezentate. Cei mai mici participanți, grupa buburuzelor de la GPP Nr. 3, însoțiți de doamnele Pușcaș Hajnal –Eva și Tillinger Florentina, au rezolvat puzzle-uri cu chipul lui Eminescu.
La finalul întâlnirii, copacul din poezia „Revedere” și-a recăpătat frunzele reprezentate de mânuțe verzi ce aveau scrise pe fiecare un titlu dintre poeziile lui Eminescu. La final, atât școlarii, cât și preșcolarii au interpretat cântece pe versuri eminesciene și au recitat poezii din lirica poetului nostru național.
Începând cu ora 12.20, la bustul lui Mihai Eminescu, a avut loc un moment comemorativ în cinstea poetului național. Au fost depuse coroane de flori de către Direcția de Cultură din cadrul Primăriei Carei, Asociației Astra Carei, Asociației Unirea 2009 Carei, Liceului Teoretic și PNL Carei.
Au vorbit despre însemnătatea Zilei Culturii Naționale și despre poetul Mihai Eminescu: Bogdan Georgescu – directorul Direcției de Cultură Carei, ing. Daniela Ciută – președinte al Asociațiunii Astra, Despărțământul Aurel Coza Carei, protopopul Mocan Florian. Manifestarea s-a încheiat un buchet de poezii din opera lui Eminescu, recitate de către elevi de la Școlile Vasile Lucaciu și Gimnazială nr. 1 Carei și cu o melodie pe versurile poetului național, interpretată de Mălina Latiș, muzica prof. Szucs Jozsef.