Directorul Direcției de Cultură din cadrul Primăriei Carei, Bogdan Georgescu, a fost premiat în cadrul galei de înmânarea unor diplome de excelență oamenilor de cultură, unor scriitori, profesori, reprezentanți ai unor asociații culturale, istoricilor și altor categorii de sătmăreni, care a avut loc vineri, 10 ianuarie 2020, la Centrul Multicultural Poesis, informează Primăria Carei.

diplome
Tot cu aceeași ocazie, a fost premiat și prof. Dumitru Iederan, fondatorul Ansamblului vocal, instrumental Iedera din Carei.
Acțiunea se înscrie în seria manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale. Manifestarea de la Satu Mare a fost inițiată și organizată de către Asociația Ziariștilor, Artiștilor și Scriitorilor Sătmăreni (AZASS).
În cadrul manifestării au luat cuvântul președintele AZASS, Dumitru Păcuraru, poetul Ion Mureşan din Cluj-Napoca, poetul Ioan Moldovan, redactorul şef al revistei Familia, poetul şi gazetarul Gheorghe Pârja din Baia Mare, poetul, prozatorul, directorul revistei Acolada, prozatorul Kereskenyi Sandor, artista plastică Cristina Gloria Oprişa, arheologul Liviu Marta, directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, Muzsnai Arpad ş.a.
Juriul constituit pentru a selecta nominalizările a desemnat ”finaliștii”. Acest demers cultural, aşa cum s-a subliniat, a fost un prim inventar al celor care pe diverse paliere se implică în fenomenul cultural, ale căror muncă merită să fie cunoscută şi în egală măsură recunoscută, adusă în prim plan şi valorizată.