Joi, 9 ianuarie 2020, de la ora 18.00, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei va avea loc un recital de pian susținut de Stier Alexa-Dorottya, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Recital-Pian-Stier-Alexa-2020-pres (1)
Programul va cuprinde:
L.van Beethoven: Sonata op. 22 nr. 11 în Si bemol major
I. Allegro con brio
II. Adagio con molto espressione
III. Menuetto
IV. Rondo: Allegretto

J. Brahms: 7 Fantasien
***** Pauza
Gyorgy Ligeti: Studiu nr. 2 ‘Cordes a vide’
Studiu nr.4 ‘Fanfares’
F. Schubert: Sonata în La minor op. 42 D. 845
I. Moderato
II. Andante poco moto
III. Scherzo
IV. Rondo
Intrarea la eveniment este liberă!

Stier Alexa-Dorottya, născută în Satu Mare la 29 august 1997, este studentă în anul I al cursului de masterat la Yale School of Music, New Haven din Statele Unite ale Americii, la secţia de pian, în clasa profesorului Boris Berman.
În anul 2019 a absolvit cursurile Conservatorului Regal din Scoția, Glasgow, Scoția, UK, la secţia de pian, în clasa profesorului Fali Pavri. În cursul celor 4 ani de la Conservator în 2017 a beneficiat de bursa ‘Erasmus’ în cadrul Academiei de Muzică ‘Franz Liszt’, Budapesta, studiind cu prof. Jenő Jandó.
În perioada 2013-2015 a beneficiat de Bursa Silvestri acordată de şcoala Erskine Stewart’s Melville School din Edinburgh, Scoția, unde si-a finalizat studiile liceale .
Începe să cânte la pian de la vârsta de 5 ani, urmând apoi studiul la Liceul de Artă ‘Aurel Popp’ Satu Mare, sub îndrumarea prof. Annamaria Manfredi (2004-2012), pana in clasa a IX-a .
A participat cu succes la numeroase concursuri de pian din Romania și străinatate, obținând numeroase premii, cum ar fi: în 2016 Premiul I al Concursului Bach La Royal Conservatoire of Scotland, (Glasgow); în 2017 Premiul Special ‘Mozart’ la Concursul Internaţional de Pian din Newcastle, Marea Britanie Premiul III la Concursul Internaţional de Pian ‘Merci, Maestro!’, la Bruxelles, Belgia . În 2019 a fost premianta Concursului de pian Sheepdrove Piano Competition (UK); iar la final de an școlar al Royal Scottish Conservatoire a fost premiată cu Governor’s Recital Prize, pentru cel mai bun concert de absolvire.
De la vârsta de 11 ani a concertat de mai multe ori cu Orchestra Filarmonicii ‘Dinu Lipatti’; între 2013-2015 Erskine cu Stewart’s Melville Community Orchestra din Edinburgh şi cu Kelvin Ensemble, Glasgow. În 2019 a debutat ca solistă cu Scottish National Orchestra pe scena Glasgow Royal Concert Hall.
A participat la o serie de cursuri de măiestrie cu profesori renumiți ca Steven Osborne, Olga Kern, Christopher Elton si William Fong.
A susținut o serie de recitaluri , cum ar fi: la Brunton Theatre în cadrul festivalului cultural Edinburgh Fringe Festival (2016-2017), Glasgow City Hall (2017) – Scoția şi la Vaidilos Teatras în Vilnius (2018) – Lituania.