Din cauza faptului că unii dintre careieni aruncă în toalete tot felul de lucruri care în mod normal ar trebui să ajungă în containerele de salubrizare, echipajele Apaserv SA abia mai fac faţă solicitărilor de desfundare a canalizării. Conductele se înfundă frecvent din cauza prosoapelor de hârtie, dar şi altor obiecte precum măruntaie de păsări în putrefacţie, tampoane şi absorbante intime sau prezervative.

Cea mai mare problemă o constituie prosoapele de hârtie. „Prosoapele de bucătărie ne cauzează cele mai multe probleme. Acestea nu se rup, sunt rezistente, se agaţă în orice şi înfundă conductele de canalizare”, a declarat unul dintre angajaţii careieni ai Apaserv. Însă, pe lângă prosoape de bucătărie, angajaţii Apaserv au mai găsit în canalizările înfundate măruntaie de păsări în putrefacţie, tampoane şi absorbante intime, prezervative şi multe alte lucruri care, în mod normal, ar trebui să ajungă în containerele de salubrizare.
Angajaţii Apaserv au intervenit la desfundarea canalizării în toată perioada sărbătorilor de iarnă, inclusiv în Ajunul Crăciunului şi în prima zi de Crăciun. „De-a lungul sărbătorilor nu am avut o singură zi în care să nu lucrăm ore în şir la dfesfundarea reţelei de canalizare. După cum am constatat, în 90% din cazuri conductele s-au înfundat din cauza prosoapelor de bucătărie”, a declarat angajatul Apaserv. Cele mai multe probleme de acest gen se înregistrează în cartierele de blocuri, mai ales în zona străzii Regele Ferdinand, dar şi în alte locuri.
„Când este o problemă de acest gen, este una foarte mare. Nu se înfundă doar conducta de pe o scară de bloc, ci se blochează canalizarea într-o jumătate de cartier. În asemenea situaţii, colegii mei iau la rând căminele de vizitare pentru a stabili concret conducta care s-a înfundat. De cele mai multe ori, locuitorii de la parter deja au probleme cu resturile, care se revarsă în băile lor”, a adăugat angajatul Apaserv.
Pentru a evita înfundarea reţelei de canalizare şi efectele neplăcute, angajaţii Apaserv le cer careienilor să nu mai arunce în toalete prosoape de bucătărie, dar nici alte lucruri care ar trebui să ajungă în containerele de salubrizare.