Târgul umanitar de Crăciun la Liceul Teoretic Carei a fost un adevărat succes. În cadrul acestui eveniment caritabil, s-au strâns peste 60.000 lei, adică peste 12.500 de euro, pentru ajutorarea micuţului Noel, bebeluşul diagnosticat cu atrofie musculară spinală (SMA), boală gravă ce poate fi vindecată doar cu un medicament special, extrem de costisitor. Banii provin din donațiile și sponsorizările comitetului de părinți al liceului.

teoretic1
Participanţii s-au bucurat de ospitalitatea elevilor şi profesorilor liceului, putând degusta fursecuri, prăjituri, ştrudli, mici, cârnați, ceai, vin fiert, ciocolată caldă, dar şi ciolan cu fasole și sarmale, preparate după rețeta tradițională a liceului.
Distracţia pentru cei mici a fost asigurată de caravana ANIMA din Satu Mare. Chiar şi Moş Crăciun a venit special pentru micuţii oaspeţi ai Liceului Teoretic Carei. De asemenea, oaspeţii au putut asista la un spectacol artistic extrem de variat.

Micuțul Noel, copilul în vârstă de câteva luni al unor orădeni, suferă de atrofie musculară spinală (SMA1). Vindecarea cea mai sigură ar fi o terapie genetică extrem de scumpă, care costă peste 2 milioane de dolari.


Sursa foto: Forum LTC