Locuitorii din Moftinul Mare, terorizați de spărgătorii de locuințe

În cadrul ședinței de azi a ATOP Satu Mare, care s-a desfășurat la Primăria Carei, viceprimarul comunei Moftin, Merker Iosif, a semnalat faptul că sătenii din Moftinul Mare sunt terorizați de spărgătorii de locuințe.

DSC_0503

Cel puțin 15 spargeri au avut loc în sat în ultima perioadă.”La Moftinu Mic averm spargeri după spargeri. Se acționează în casele nelocuite, ai căror proprietari fie muncesc în Germani, fie stau la oraș și revin doar la sfârșit de săptămână. Au fost cel puțin vreo 15 asemenea spargeri în ultima vreme și nu se poate prinde autorul sau autorii”, a declarat viceprimarul Merker. Acesta a adăugat că spărgătorii acționează la pont, care este furnizat de către cineva din sat.
Șeful de post din Moftin, agentul principal Pop Dănuț, a a arătat că investigațiile sunt îngreunate de efectivele reduse, populația numeroasă a comunei și numărul mare de sate aparținătoare. În cadrul postului comunal Moftin activează doar trei polițiști, o polițistă fiind în concediu de maternitate.
Șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare, colonelul Ovidiu Adrian Popa, a arătat că va detașa doi jandarmi în comuna Moftin pentru a ajuta la menținerea unui climat de ordine și siguranță publică la nivel local.

La nivelul celorlalte comune din zona Careiului nu au fost semnalate probleme deosebite. În Ciumești și în Urziceni se impune reabilitarea posturilor de poliție, ajunse într-o stare avansată de degradare.

Primarul comunei Petrești, Karadi Csaba, a cerut ca polițiștii rutieri să fie prezenți mai des în comună pentru a-i mai tempera pe șoferii care circulă cu viteză pe DN 19, pe raza localității. Comandantul Poliției Carei, Ioan Copil- Lăpuște, a arătat că este foarte greu de asigurat o prezență constantă în comună întrucât Poliția Carei dispune de un singur autoturism dotat cu radar, care trebuie să acopere o zonă foarte mare în zona Careiului.