Duminică, 1 decembrie 2019, la Teatrul municipal din Carei, a avut loc spectacolul omagial de folclor dedicat Zilei Naționale a României, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei de Cultură Carei.

79402781_2562415570494975_1394196918866804736_o

În fața unei săli arhipline, manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Național a României, de membrii grupului vocal-instrumental Iedera, de la Clubul Elevilor din Carei, alături de toți spectatorii, după care, prezentatorul spectacolului, Adrian Ștefănuți, care a vorbit despre însemnătatea zile, și despre trecut , prezent și viitor, arătând spre minunații copii de pe scenă. Spectacolul a continuat cu recitalul grupului de copii, atât soliști, cât și instrumentiști, condus cu mare măiestrie de prof. Dumitru Iederan, un colaj de cântece interpretate cu impecabil de zecile de tineri, care au transmis prin dibăcia lor, emoție în rândul publicului, care a apreciat prin aplauze, atât munca lor, cât și a maestrului Iederan.
A urmat hora simpaticilor copii de la Club Dance, pregătiți de prof. Cătălina Curceanu, după care a urcat pe scenă Ansamblul Ceatăra, de la Centrul Cultural, condus de prof. Adrian Pașca, formație care a prezentat un program deosebit de dansuri și cântece populare, primit cu aplauze îndelungi de către publicul prezent. Atât tradiția, cât și munca desfășurată în cadrul cercului de muzică și dans popular, a făcut, ca an de an, zeci de tineri să aducă cinste orașului nostru prin evoluțiile artistice pe diferite scene ale țării noastre și multă bucurie publicului careian. Au evoluat solistele: Adela Fogaş, Larisa Buboi, Vancea Giulia, Silaghi Claudia, experimentatul solist Folrin Borobei, primit cu căldură de public, după care și-a făcut debutul, cu succes, solista de muzică populară din Republica Moldova, Ana Glib.
La finalul spectacolul, au urcat pe scenă invitatele spectacolului, solistele de muzică populară Adriana și Mariana Anghel, acompaniate de Taraful Ceatăra. Unul dintre cele mai reușite concerte de folclor de pe scena Teatrului Municipal, primit cu emoție și bucurie de minunatul public. Cele două soliste au inclus în repertoriul lor atât melodii de folclor, cât și melodii patriotice, dintre care unele fiind chiar compoziții proprii. Ultimele 15 minute din spectacol s-au desfășurat cu publicul în picioare, aplaudând și cântând alături de invitatele serii. O atmosferă mai rar întâlnită în Sala Teatrului Municipal, unde tinerei careieni, alături de Adriana și Mariana Anghel și de un public deosebit, au sărbătorit împreună, într-o ambiață de mare sărbătoare, Ziua Națională a României.
Direcția de Cultură Carei aduce mulțumiri tuturor celor ce s-au implicat în realizarea evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Naționale a României la Carei, atât la Monumentul Ostașului Român, cât și la Teatrul Municipal: preoților, organizațiilor și instituțiilor care au depus prezente, artiștilor și instructorilor acestora care au contribuit la reușita celor două manifestări artistice, societății Agrotex pentru degustarea de produse tradiționale, Poliției Locale, Jandarmeriei, Poliției Municipale, ISU și DSPL pentru buna colaborare și nu în ultimul rând, careienilor, și nu numai, prezenți într-un număr atât de mare, la ambele evenimente.