Ziua Naţională a României, sărbătorită la Carei (Galerie foto)

Careienii au participat în număr mare la manifestările dedicate Zilei Naţionale a Românie care au fost organizate azi, la amiază, pe platoul din faţa Monumentului Ostaşului Român din centrul municipiului. Au avut loc momente artistice, a fost oficiat un Te Deum, au fost depuse coroane, iar la final participanţii au fost serviţi cu produse tradiţionale româneşti.

DSC_0437

După intonarea Imnului de Stat de către corul Asociaţiei Unirea şi recitalul tulnicăreselor din Ianculeşti, directorul Direcţiei de Cultură, Bogdan Georgescu, a rostit un discurs emoţionant în care a arătat ce înseamnă să fii român cu adevărat. În continuare, un sobor de preoţi ortodocşi a oficiat un Te Deum în cinstea Zilei Naţionale.
Au fost depuse coroane din partea Primăriei Carei, a veteranilor de război şi a cadrelor militare în rezervă, a subunităţilor MAI, a partidelor politice (PSD, PNL, ALDE şi FDG), respectiv a asociaţiilor culturale şi patriotice.
Corul Asociaţiei Unirea a oferit un recital de excepţie, copiii de la Magic Dance, coordonaţi de Raluca Păvăluc, au oferit un frumos spectacol coreografic, urmat de un scurt program de recitări de poezii.
La finalul manifestărilor, participanţii au fost serviţi cu produse tradiţionale româneşti, asigurate de către societatea Agrotex SRL.