Un marş împotriva violenţei domestice a avut loc azi în centrul municipiului Carei. Elevi ai şcolilor şi liceelor din Carei au marcat astfel Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor.

7

La Carei, cu sprijinul autorităţilor locale, a fost organizat azi un marș în zona centrală a oraşului. Cu aportul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, a Primăriei Municipiului Carei, a Inspectoratului Județean de Jandarmi și a Poliței Locale, Echipa Intersectorială Locală, din care fac parte reprezentanți ai D.G.A.S.P.C., S.P.A.S. , C.P.E.C.A., D.S.P., Inspectoratul Şcolar Judeţean Satu Mare, alte instituţii publice şi ONG-uri locale, au reușit să facă un mic pas în a spune „NU Violenței!” prin angrenarea elevilor din școlile gimnaziale și liceele din municipiul Carei în organizarea unei activități de amploare ,,Marșul împotriva violenței”, eveniment la care au participat sute de persoane, în majoritate elevi.
Participanții la marș au defilat în centrul municipiului Carei, îndemnând la înlocuirea violenței cu iubire, la adoptarea unei conduite anti-conflictuale, la sprijinirea victimelor violenței intrafamiliale pentru ieşirea din situaţiile abuzive şi înţelegerea drepturilor pe care le au.