Ziua Economistului şi Ziua Profesorului economist a fost organizată vineri, 22 noiembrie 2019, de Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu“, împreună cu Direcția de Cultură Carei, se arată într-un comunicat transmis portalului Opinie de Carei.

DSC_1332

Această manifestare marchează deschiderea primului curs universitar de economie politică din ţara noastră, susţinut de profesorul Ion Ghica, la 23 noiembrie 1843, la Academia Mihăileană din Iaşi, cu tema “Despre importanţa (însemnătatea) economiei politice”.
Au raspuns invitatiei lansate economisti din diverse sectoare ale economiei, entităţi publice şi private, administraţia locală şi instituţii de învăţământ.
In cadrul evenimentului, au luat cuvantul:
Dna Maria ANDOR –Presedinte CECCAR (Corpul expertilor contabili si contabililor autorizati din Romania) Filiala Satu MARE
Dnul Adrian ROMAN- expert contabil
Dna Gabriela Crecan –sef serviciu – Serviciul Fiscal Municipal Carei
Dna Alina PASCA- director BCR Sucursala Carei
Dnul conf. univ. dr. Radu POP- .Universitatea de Vest “Vasile Goldis”, filiala Satu Mare
Dna Maria MAGUREANU- Dir. Colegiul Economic “Gheorghe Dragos” Satu Mare
Si nu in ultimul rand gazda evenimentului
Dnul Adrian MICOVSCHI – dir. Liceul Tehnologic “ Iuliu Maniu” Carei

Au mai participat
Dna Dorina OPREA- dir. adj. la Liceul Tehnologic “ Iuliu Maniu” Carei
Dnul Dorin PUIE – director BRD Sucursala Carei
Dnul Bogdan GEORGESCU- Dir. Directia de Cultura Carei
Dna Maria Liliana FOGAS – Sef serviciu Impozite si taxe locale Primaria Carei
Dna Ioana Negrean si d-ra Mate Anca -Consileri in cadrul Directiei Invatamant si Sanatate din cadrul Primariei Carei
Dna Alina SABO- Inspector compartiment comercial Primaria Tasnad
Dnul Valentin POTRA –Dir. Ec SC Varga Quattro SRL
Si profesori economisti de la Colegiul Economic “Gheorghe Dragos” Satu Mare, Liceul Tehnologic “ Simion Barnutiu” Carei, Liceul Teoretic Carei, cadre didactice de la Liceul Tehnologic “ Iuliu Maniu” precum si elevi.
Spre final a fost organizarta o scurta sesiune de comunicari avand ca tema ”Educația economică- realități și provocări”.
Elevii Babonyi Laura si Cucura Andrei, din clasa a XII-a , Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu”, si-au prezentat propriul punct de vedere.
La final cei prezenti la eveniment au avut parte de un moment de buna dispozitie interpretat de catre elevii Varga Paul si Boros Natalia din clasa a XI-a -Liceul Tehnologic “Iuliu Maniu” și de un moment muzical cu Larisa Latiș.
La organizarea evenimentului au contribuit Marius Mold2005 SRL, Tipografia Carei, Varga Quattro SRL, Birou Exp. contabil Roman Adrian
Organizatori direct implicat : Prof. ec. Govor Aurelia si ing. Moș Augustin.