Campania electorală din primul tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de președinte al României a decurs în condiții cât se poate de civilizate la nivelul municipiului Carei. Reprezentanții partidelor politice au ieșit în mijlocul careienilor prezentând oferta electorală a propriilor candidați, fără să se atace reciproc.

opinie

Spre deosebire de campaniile electorale din vremuri de tristă amintire, acum nu s-a mai ajuns la distrugeri de banere și de afișe. De asemenea, nu s-a ajuns nici la schimburi dure de replici între echipele de campanie. Poate că pe Facebook s-au mai încins puțin spiritele, dar totuși în limitele sportivității. Sperăm că tot așa va decurge campania și în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.
Politicienii careieni au relizat deja cu mult timp în urmă că nu merită să se atace reciproc în timpul campaniilor electorale, care sunt de scurtă durată. Căci după campanie, , indiferent de culoarea lor politică, trăiesc în continuare în cadrul aceleiași comunități. Cu alte cuvinte nu are rost să se atace și să se înjure ca și la ușa cortului, căci trăiesc cu toții în pașnicul și civilizatul Carei și, vrând-nevrând, tot dau ochii unii cu alții.
Două persoane încrâncenate nu vor să realizeze acest adevăr, preferând să trăiască într-un permanent război cu ceilalți membri ai comunității din care mai fac parte. Însă, în cele din urmă, aceste triste personaje vor ajunge acolo unde merită, adică la lada de gunoi a istoriei locale. Poate chiar au ajuns deja acolo.

Szasz Lorand