Săptămâna aceasta va avea loc întâlnirea din cadrul proiectului Erasmus+ numit „Les neurosciences au service des apprentissages et de la prévention du décrochage scolaire” (Neuroștiințele în serviciul învățării și al prevenirii abandonului școlar). Elevi din patru țări europene (Franța, Italia, Spania, Portugalia), alături de profesorii lor, vor fi oaspeții Liceului Teoretic Carei.

liceul teoretic
Proiectul, pe teme de neuroștiințe, are ca scop al întâlnirii, din România, comunicarea prin artă. Organizați în patru ateliere de lucru (artizanat; teatru, dans muzică; fotografie, film, jurnalism), copiii invitați vor crea diferite ”produse” artistice, pe care le vor prezenta, la sfârșit de săptămână, în cadrul unei expoziții/unui mic spectacol de teatru. Reuniunea, din cadrul liceului, își propune să aducă împreună adolescenți din diferite culturi, mentalități și sisteme școlare, să îi ajute să se ințeleagă pe sine, să se elibereze de anxietățile și tensiunile acumulate, să dezvolte abilități de comunicare, să exerseze si optimizeze propriile capacități de relaționare cu ceilalti adolescenți si cu adultii, ajutând in final, la elaborarea unor strategii de rezolvare a conflictelor.
În programul întâlnirii, mai este stabilit un work-shop la Facultatea de Psihologie de la Cluj-Napoca și ore demonstrative (bazate pe tehnici moderne de predare-învățare), ținute de profesorii liceului: de psihologie (doamna Onodi Enikő), fizică (doamna Kovács Stefania) și engleză (doamna Mák Lilla).
Coordonatorul, din partea României, este doamna profesoară Dana Pop. Din echipa de proiect fac parte următorii profesori: doamna Alina Mocanu, doamna Angela Gabor, doamna Rodica Pop, doamna Alina Iacobuț, doamna Loredana Buzgău, doamna Codruța Rusu și domnul Zsidó Sándor. Profesor invitat (pentru atelierul de teatru): Solomájer Timea.
Elevii străini vor fi cazați la elevi români, iar limba oficială a proiectului este franceza.