Ediția din acest an a Zilei Armatei Române a fost marcată azi la Carei, în prezența președintelui României, Klaus Iohannis, a premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Leş. Mii de careieni au participat la manifestările care s-au desfășurat după-amiază în zona Monumentului Ostașului Român.

DSC_0237
Festivitatea de la Carei a început cu trecerea în revistă a Gărzii de Onoare de către președintele Klaus Iohannis, după care a urmat intonarea Imnului de Stat al României.
Un sobor de preoți, avându-i în frunte pe mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, a oficiat un parastas de pomenire a eroilor căzuți pe câmpurile de luptă.
Au rostit discursuri preşedintele Kluas Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, ministrul Gabriel Leş şi general de brigadă (r) Constantin Mancaș, președintele Asociației Naționale a Veteranilor de Război, filiala Cluj.
Ştafeta veteranilor Invictus a predat generalui de brigadă (r) Constantin Mancaș drapelul României, care l-a transmis primarului Careiului, Eugen Kovacs, pentru a-l arbora pe Monumentul Ostaşului Român. Apoi au avut loc depuneri de coroane la Monumentul Ostaşului Român.
Manifestarea a continuat cu o defilare a efectivelor Armatei Române și a Ministerului de Interne. Preşedintele Iohannis şi premierul Dăncilă au făcut câte o baie de mulţime, după care au părăsit Careiul.
Programul s-a încheiat cu o retragere cu torţe.