În cadrul ședinței extraordinare de azi, consilierii locali careieni au aprobat înființarea unui campus școlar în cadrul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu. Administrația locală va depune un proiect pentru viitorul campus în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

consiliu

Argumentele invocate de către directorul Liceului Tehnologic Simion Bărnuțiu, Emeric Gindele, în cererea de aprobare a înființării campusului școlar sunt: efectivul de 690 de elevi ai liceului și posibilitatea mai bunei accesări a fondurilor pentru dezvoltarea unității școlare.
Primarul Eugen Kovacs a declarat că administrația locală vrea să depună două proiecte în vederea înființării de campusuri școlare la Liceul Tehnologc Simion Bărnuțiu și la Liceul Teoretic Carei. Primarul Kovacs a mai arătat că, tot printr-un proiect PNDL, este finanțată modernizarea și extinderea Școlii Gimnaziale Vasile Lucaciu. Până în prezent au fost decontate lucrări în valoare de 1,7 milioane de lei la acest obiectiv de investiții.
Tot în ședința de azi, consilierii locali careieni au aprobat rectificarea bugetului local cu suma de 4 milioane lei alocată recent de Guvern, modificarea listei bunurilor imobile puse la baza comisiei de retrocedare, suplimentarea spațiului din Centrul Social dat în folosință gratuită Judecătoriei Carei pe perioada renovării sediului actual, precum și atribuirea unui spațiu din Centrul Social în favoarea Registrului Comerțului.