La Școala Gimnazială ”Vasile Lucaciu“ din Carei, în cadrul activităților prevăzute în contextul Zile Educației, elevii și-au prezentat creații artistice, poezii personale, eseuri și descrieri despre școală și dascălii ei folosind metode moderne.

lucaciu
Astfel s-a încercat cultivarea respectului pentru educație și educatori, cunoașterea unor norme privind dreptul la educație, îmbunătățirea comunicării la nivel interpersonal (elev-elev, elev-profesor), implicarea elevilor în activități extracurriculare, formarea unui univers cultural-artistic.
„Educația este singura cale către progresul individual şi cel colectiv. Este suficient să ne imaginăm ce ar însemna lumea fără educație. Lucrurile care acum ne par banale, de la un simplu stilou la un telefon inteligent, o tabletă sau o navă spațială, toate au la bază educația. Fără educație nu ar exista evoluție. Iar când vorbim despre educație, trebuie să plecăm întotdeauna de la cea mai simplă formă a ei. Familia este prima care începe să modeleze caracterul unui copil, însă impactul pe care şcoala îl are în formarea viitorului specialist este decisiv”.
Au participat elevii clasei a V a A și a IV B coordonați de doamnele profesoare: Mărcuș Johanna, Olea Miorița, Ioan Nicoleta și Mocanu Alina.