Asociația Internațională ”Euro Foto Art” din Oradea organizează în parteneriat cu China Photo Network Online din Zhuhai (China) și Organizațiile Partnere ale Asociației din România, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe a României și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România, Festivalul Fotografiei Chineze în România, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

china
Ediția a VII-a a Festivalului este dedicată Aniversării a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-chineze, respectiv Zilei Naționale a Chinei, cuprinde 15 expoziții alcătuite din creațiile artiștilor fotografi din China, vernisate în orașele: Baia Mare, Brașov, Carei, Cluj Napoca, Galați, Gura Humorului, Miercurea Ciuc, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Sighetu Marmației, Slatina și Marghita, din care o expoziție a doi artiști fotografi din România, intitulată ”Impresii din China”.
Festivalul a oferit oportunitatea de a organiza și în Carei o expoziție de artă fotografică deosebită, cu sprijinul Foto Clubului ”Vasile Vénig László” din Carei (Organizație parteneră a Asociației ”Euro Foto Art”). În acest context pe simezele Sălii de Expoziții ale Castelului Károlyi din Carei va fi prezentată o selecție de 50 de fotografii alb-negru și color ale artistului fotograf Haibo CHI din Shanghai,intitulată ”Împarte și moștenește”.Expoziția a fost pusă la dispoziția organizatorilor de cătreChina Photo Network Online din Zhuhai (Organizație parteneră a Asociației ”Euro Foto Art” din China).
Artistul fotograf este rezident la Muzeul de Artă Contemporană Lingang. Trăieste și muncește în Port-Ling Free-zona comercială din Shanghai. După 10 ani de fotografie comercială s-a reîntors în Shanghai unde a început fotografia de artă. Își îndreaptă atentia atât asupra lumii normale cât și asupra lumii extraordinare. Înfluentat de cultura chineză, este profund îndrăgostit de pictura tradițională. Extrage esența artistică din viata reală prin observarea ei pe termen lung, combinând-o cu fotografia modernă si astfel dându-i un nou suflu vivid. Calitatea artisică a lucrărilor sale e data de colectare a valorilor fotografiei chinezesti
Venisajul expoziției va avea loc marți, 08 octombrie 2019, la ora 18:00 la la Castelul Károlyi din Carei, la care organizatorii invită pe toți iubitorii fotografiei să participe.
Publicul prezent la eveniment va fi salutat de către Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare Turismului Cultural „Gróf Károlyi” și artistul fotograf Hágó Attila Nándor,președintele Fotoclubului ”Vasile Vénig László” din Carei. La eveniment vor participa președintele Asociației Internaționale ”Euro Foto Art” Ștefan Tóth AFIAP și consilierul Sorin Tăbăcaru, respectiv președintele China Photo Network Online din Zhuha, artistul fotograf Weilu Chen, care va fi insoțit de artiști fotografi din ChinaDan Chen, Ruisheng Zhu, Hui Zhang, Yanming Zhu. La eveniment au fost invitați să participle demnitarii locali și județeni din Carei.
Momentele muzicale vor fi oferite de reprezentantul formației ”Duo Varadiensis” din Oradea, după aranjamente pentru violă solo a artistului Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul muzicii clasice chinezești.
Expoziția artistului fotograf Haibo CHI intitulată ”Împarte și moștenește”, organizată în parteneriat cu Direcția pentru Cultură și Sport Carei, Centrulde Promovare Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, va rămâne la dispoziția publicului vizitator până la data de 01 noiembrie 2019.