Președintele de onoare al Asociației Refugiaților din Carei, Bertian Mihai Gavril, a fost trimis în judecată de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Primul termen în cauză a avut loc în 4 iunie 2019, la Judecătoria Carei. În urma amânării, următorul termen a fost fixat pentru data de 17 septembrie 2019.

bertian
Președintele de onoare al Asociației Refugiaților Carei, Mihai Bertian, alături de președintele Daniela Ciuta

Președintele de onoare al Asociației Refugiaților din Carei, Mihai Bertian Mihai Gavril, a provocat un accident grav de circulație în aprilie 2016, soldat cu patru răniți, pe strada A.I.Cuza din municipiu, la ieșirea din municipiul Carei înspre Cămin.
Mihai Bertian, în vârstă de 75 de ani din Carei, conducând autoturismul proprietate personală, pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în travesarea străzii pe trecerea de pietoni, l-a accidentat grav pe Francisc C. de 60 de ani din Carei.
Urmare a modului în care conducătorul auto a manevrat autoturismul după impact, au mai fost accidentaţi grav încă doi participanţi la trafic, respectiv Kinga M. de 23 de ani, în calitate de pieton aflat înafara părţii carosabile şi Zoltan B. de 47 de ani, care se deplasa regulamentar cu bicicleta din sens opus.
Anterior producerii evenimentului, conducătorul auto susţine că asupra sa a intervenit o problemă medicală, existenţa şi natura acesteia urmând să fie stabilită ulterior.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, totodată s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii unei eventuale alcoolemii.
În urma leziunilor suferite, tânăra şi biciclistul au fost transportaţi la Spitalul Judeţean Satu Mare, iar pietonul a rămas internat la Spitalul Carei, se arată în comunicatul de presă al Poliției emis în urmă cu doi ani.
Două dintre victime s-au constituit părți vătămate în cadrul procesului aflat pe rolul Judecătoriei Carei.