Fostul director al Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana” din Carei, Iosif Doboș, a atacat în instanță decizia de concediere emisă de către conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGAPC) Satu Mare.

centru cristiana carei

Procesul, având ca obiect ”contestație decizie de concediere”, a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Satu Mare în data de 9 august 2019. Procesul este în faza de regularizare, nestabilindu-se deocamdată un prim termen.
Directorul Iosif Doboș a fost schimbat din funcția de director al Centrului Cristiana Carei în prima parte a lunii iunie după ce un beneficiar a agresat sexual o beneficiară. Timp de o lună, Doboș a fost detașat la Centrul de plasament pentru copii Roua din Hurezu Mare. La expirarea detașării, conducerea DGASPC Satu Mare i-a desfăcut contractul de muncă.
După concediere, Iosif Doboș a anunțat în mod public că își va căuta dreptatea în instanță, susținând că nu este răspunzător pentru cazul de agresiune sexuală între beneficiarii centrului. De asemenea, Doboș a mai anunțat că va face publice multe dintre neregulile existente în sistemul de protecţie socială, acoperite de către conducerea DGASPC Satu Mare. „Vom dialoga în viitorul apropiat despre multe, foarte multe lucruri; numeroase decese survenite în condiții foarte grave și dubioase, instituționalizări fără acte a unor persoane în vărstă, cheltuirea pensiilor în interese personale, examene truchiate și multe altele, băgate sub preș pentru a păstra curată și integră imaginea conducerii”, a scris atunci Doboş pe pagina sa de Facebook.
Deși a atacat în instanță decizia de concediere, Iosif Doboș nu a dezvăluit încă nimic despre neregulile din cadrul DGASPC Satu Mare.