La data de 31.08.2019, în jurul orelor 23.40, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Satu Mare au surprins în flagrant pe inculpatului B.Z., în vârstă de 20 de ani, în timp ce comercializa droguri de mare risc, informează DIICOT.

Cu ocazia controlului efectuat asupra inculpatului, precum și asupra autoturismului acestuia, au fost identificate și ridicate 449 de comprimate MDMA ( ecstasy) și 5 pliculețe tip Ziplok conținând amfetamină (speed), toate destinate comercializării.
Totodată, din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, drogurile urmau sa fie comercializate în zona cluburilor din municipiul Satu Mare, la preturi cuprinse între 45 și 120 lei/comprimat.
La data de 01.09.2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului B.Z., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată.
În cursul zile de azi, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă a inculpatului B.Z. pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operaţiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, se mai arată pe site-ul DIICOT.