Seară memorabilă pentru melomanii din Carei. După ce au fost efectuate probele de sunet și toate pregătirile pentru concertul în aer liber din fața Castelului erau finalizate, o ploaie care a durat peste 40 de minute a stricat planurile organizatorilor. Astfel, concertul In Memoriam dr. Rudolf Fatyol a avut loc în Sala Cavalerilor, în fața unui public care a umplut până la refuz parterul și etajul celei mai mari săli din Castel.

DSC_7239

Concertul susținut de orchestra Filarmonicii ”Dinu Lipatti”, care i-a avut ca protagoniști pe dirijorul Franz Lamprecht și violonistul Alexandru Tomescu, a adus în fața publicului careian un program compus din două părți și care a cuprins opere aparținând unor compozitori celebri precum: Dvořák, Porumbescu, Massenet, Bartók, Strauss, Ziehrer, Delibes și Gounod.
Într-o formă de zile mari, membrii orchestrei filarmonicii Dinu Lipatti au transmis publicului bucuria muzicii și respectul față de unul dintre cei mai mari violoniști din țară, dr. Rudolf Fatyol.
Alexandru Tomescu a fost aplaudat minute în șir după fiecare reprezentație, el fiind cel care a transmis vibrația viorii și talentul interpretării, lucruri care i-au amintit publicului de regretatul Rudolf Fatyol.
După trei bisuri: Strauss, Bizet și Brahms, Franz Lamprecht a încheiat seara, mulțumind publicului în limbile română, maghiară și germană pentru primirea deosebit de călduroasă. Cei prezenți au apludat minute în șir prestația artiștilor, iar concertul s-a încheiat după două ore de muzică de calitate.
Interesant este faptul că în anul 2013, un concert asemănător, susținut de aceeași artiști, programat tot în aer liber, a fost anulat în ultimul moment, tot din cauza ploii și mutat în ultima clipă, în Sala Cavalerilor.
Direcția de Cultură Carei aduce și pe această cale mulțumire Filarmonicii Dinu Lipatii, domnului Franz Lamprecht și domnului Alexandru Tomescu, colegilor de la Castelul Karolyi, voluntarilor prezenți și mass media pentru implicarea în organizarea acestui eveniment deosebit.