La data de 24 august a.c., în jurul orei 15.00, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au fost sesizați despre faptul că în scara unui bloc din municipiul Satu Mare, un bărbat, de 31 de ani, din municipiul Carei, ar fi încercat să-l deposedeze pe un sătmărean de 61 de ani de borseta cu bani pe care acesta o avea asupra sa prin folosirea unui pistol cu bile.

arestat1

Bărbatul, de 31 de ani, a fost imobilizat de către bărbatul pe care a încercat să-l tâlhărească cu ajutorul unui vecin – polițist local aflat în timpul liber – din bloc, de 45 de ani, fiind ținut de aceștia până la sosirea organelor de poliție.
Două dintre persoanele implicate au avut nevoie de îngrijiri medicale fiind transportate la spital însă nu au necesitat internarea.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, în cadrul căruia sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, polițiștii au dispus reținerea pentru 24 de ore a persoanei în cauză.
De asemenea, în urma prezentării în fața instanței de judecată la data de 25 august a.c., pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, fiind depus în arestul Inspectoratului Județean de Poliție Satu Mare.