În cursul zilei de azi, organizatorii bograciului caritabil desfăşurat sâmbătă seară în Carei au înmânat şi au virat sumele strânse în urma donaţiilor către familiile celor doi copilaşi bolnavi, Benett şi Tamas. Aceştia suferă de paralizie, respectiv de leucemie acută limfoidă.

IMG_20190817_202334

Un concurs de gătit bograci şi o degustare în scop caritabil a avut loc sâmbătă aseară la Buffalo Bill Pub din Carei. Iniţiativa organizării acţiunii caritabile a aparţinut careienilor János Hanka şi Gulaci János. Răsunzând apelului, careienii s-au mobilizat exemplar şi au donat 7.102 lei şi 100 de euro pentru a-i ajuta pe cei doi copilaşi suferinzi.
„Tomi a început deja tratamentul și răspunde pozitiv. Pe lângă mulțumirile pe care le adresăm celor care ne-au ajutat cu bani, cu rugăciuni sau cu o vorbă bună, dorim să anunțăm că toți banii care vor rămâne la final vor fi donați unei alte cauze de acest gen. Ne-a impresionat numărul mare de oameni cu suflet și timpul rapid de răspuns. Rămânem profund recunoscători!”, este mesajul părinților lui Tomi.

În cazul micuţului Benett, continuă strângerea de fonduri. La naștere, din cauza unui atac cerebral, a paralizat. Pentru a continua tratamentul, familia are nevoie de sprijin financiar.
Părinții s-au dus cu micuțul Benett la o clinică de specialitate din Germania, unde fac recuperări. Dar au primit o veste bună din Statele Unite ale Americii, acolo unde există o terapie revoluționară, care ar putea să îi dea o nouă șansă.
Este vorba despre terapia “DELPHIN”. Problema este că această terapie este costisitoare, iar părinții au ajuns în imposibilitatea de a mai putea suporta singuri eforturile de salvare. Pentru a putea merge în SUA, ar fi nevoie de 15.000 de euro.