În organizarea careienilor János Hanka şi Gulaci János, sâmbătă, 17 august 2019, începând cu ora 19.00, la Buffalo Bill Pub din Carei va avea loc o acţiune caritabilă. Cei interesaţi sunt invitaţi la un concurs de gătit bograci, urmat de o degustare, totul în scop caritabil.

bograci caritabil

Banii strânşi din donaţiile participanţilor vor fi direcţionaţi pentru plata cheltuielilor necesare tratamentului a doi copii bolnavi, Gaspar Benett şi Barna Tamas.
Un copil de 6 ani născut în Carei, pe numele său Benett, are nevoie de sprijinul nostru. La naștere, din cauza unui atac cerebral, a paralizat. Pentru a continua tratamentul, familia are nevoie de sprijin financiar.
Părinții s-au dus cu micuțul Benett la o clinică de specialitate din Germania, unde fac recuperări. Dar au primit o veste bună din Statele Unite ale Americii, acolo unde există o terapie revoluționară, care ar putea să îi dea o nouă șansă.
Este vorba despre terapia “DELPHIN”. Problema este că această terapie este costisitoare, iar părinții au ajuns în imposibilitatea de a mai putea suporta singuri eforturile de salvare. Pentru a putea merge în SUA, ar fi nevoie de 15.000 de euro.
Lui Barna Tamas, „Tomi, băiatul în vârstă de 10 ani al pompierului Iosif Barna, i s-a făcut rău în timp ce se afla într-o excursie la Budapesta și în scurt timp i s-a pus diagnosticul: Leucemie acută limfoidă.
Analizele, investigațiile de specialitate, internările și transferurile între spitale s-au derulat cu repeziciune și toate cu foarte mari costuri. Tomi a ajuns la Central Clinic a Universității din Debrecen (Ungaria) și a început de ieri un tratament intensiv și agresiv cu citostatice, care va dura 2 ani, timp în care cel puțin unul dintre părinți se va muta în Debrecen.
Cheltuielile cu investigațiile și intervențiile de specialitate, cu tratamentul (în primă fază aproximativ 32000 euro), dar și cu chiria depășesc cu mult veniturile familiei.