Cea de-a treia ediţie a Festivalului CareiFest la Carei a ajuns la final. Timp de nouă zile, din 29 iulie până în 6 august 2019, careienii şi nu numai s-au bucurat de evenimente variate pentru toate gusturile şi vârstele, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

3 sud est

Careienii au avut ocazia să se bucure de evenimente variate, de la spectacole de muzică uşoară, muzică de fanfară, muzică retro, muzică de petrecere, muzică corală, ateliere de creaţie cu meşteşugari, spectacole de teatru pentru copii cu actorul Kozsik József din Târgu Mureș și Compania „Animo Puppet Studio”din Baia Mare, gală de operetă şi canţonete, demonstraţii de dans modern, de societate, sportiv, dansuri, muzică populară şi tradiţii româneşti, maghiare şi şvăbeşti, spectacol cu laser, competiţii sportive, demonstrații de arte marțiale, demonstrații de kangoo jump, concerte și recitaluri în compania unor invitaţi de renume precum: artiști lirici şi dansatori din Debrețin, Fanfara reunită de suflători, Ansamblul folcloric ”Bîrzava” din Reșița (Caraș-Severin), Ansamblul Sorocul din Berecsău Mare (Timiș), solistele Corina Chiriac, Zalatnay Sarolta, Malek Andrea, legandarul solist Charlie, Formația Abrakazabra, interpretul Alexandru Pugna, formația Compact, Trupa 3 Sud Est, solistul Horváth Tamás.
De menţionat faptul că pe lângă invitaţii speciali din ţară şi din străinătate, pe scena festivalului au urcat aproximativ 250 de careieni, tineri, adulți și seniori, care activează la cursurile Centrului Cultural sau la alte Asociaţii Culturale şi formaţii: soliştii Castelanii pregătiţi de profesorul Szűcs József, dansatorii de la „Magic Dance”(coordonator Raluca Păvăluc), dansatorii de la „Lead & Follow”(coordonatori: Bagossy Zoltán, Mosdóczi Balázs, Szerény Dóra), Ansamblul folcloric din Lucăceni, Ansamblurile Ceatăra, Rekettye, Lustige Schwaben, Akordeon Duo, Karoler Trio, Corul bărbătesc şvăbesc, formaţia Rigó Fütty, Taraful „Lăutarii” al Centrului Social Carei, Formația „Life Music Band”, coordonată de Bógáti-Bokor Ákos și Szűcs József.
Pe durata celor nouă zile de festival, la evenimentele culturale organizate în Parcul din Carei au fost prezenţi aproximativ 20.000 de spectatori.
Organizatorii evenimentului au fost: Direcţia de Cultură şi Sport a Municipiului Carei, Centrul Cultural Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul: Alconor Company, Ardealul, Polipol Mobila Foieni, L’ Art Hotel, Agrotex, Asociaţiei Equus.
Prezentatorii festivalului au fost: Járay Zsanett şi Adrian Ştefănuţi.
Fotografiile de la evenimente, logo-ul festivalului CAREIFEST şi logo-urile celorlalte manifestări au fost realizate de Fastus Jozsef.