Luni, 5 august 2019, la ora 18.45, a debutat cea de-a treia ediție a Festivalului de Folclor, cu Seara de folclor maghiar și german, eveniment desfășurat în cadrul celei de-a opta zile Carei Fest, informează Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

DSC_6389
Programul a fost deschis de formația Rigófütty, după care au urcat pe scenă „Life Music Band”și solista Csőkőr Tamara Stefánia, Acordeon Duet, Karoler Trio, formația de dansuri șvăbești „Lustige Schwaben”, Corul bărbătesc Schwäbischer Männerchor, Fanfara reunită de suflători, Ansamblul Folcloric Rekettye, care a prezentat un program foarte bogat de dansuri și cantece maghiare, precum și un atelier muzical de fluier, cobză, țiteră. Solista Óbis Kinga, proaspăt admisă la Academia de Muzică „Liszt Ferenc” din Budapesta, a interpretat mai multe melodii populare, impresionând publicul cu vocea deosebită.
Seara s-a încheiat cu o impresionantă gală de operetă și cântece de petrecere maghiare cu soliștii Donkó Annamária, Donkó Imre, Házi Róbert Csaba și două perechi de dansatori din Debrecen: Endi András, Homonna Nóra, Steuer Tibor și Steuer-Hajdú Krisztina. Artiștii au impresionat publicul cu energia și virtuozitatea vocală cu care au interpretat melodii cunoscute precum: „Tanulj meg fiacskám komédiázni”, „Marica grófnő – Szép város Kolozsvár”, o serie de fragmente din opereta „Csárdáskirálynő”, respectiv „Cintányéros cudar világ”.
La finalul galei de operetă, publicul i-a aplaudat minute bune pe artiștii din Debrecen, în semn de apreciere pentru atmosfera pe care au creat-o și pentru interpretarea impecabilă.
Organizatorii evenimentului au fost: Direcţia de Cultură şi Sport Carei, Centrul Cultural Carei, Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi” cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Carei.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul: Alconor Company, Ardealul, Polipol Mobila Foieni, L’Art Hotel, Agrotex, Asociației Equus.
Prezentatorii evenimentului au fost: Járay Zsanett și Adrian Ştefănuţi.
Festivalul de Folclor continuă marți, 6 august 2019, cu seara de folclor românesc, după cum urmează:
Parcul Castelului Károlyi
Scena în aer liber
Marți, 6 august 2018,
între orele 18.45 – 22.30
SEARĂ DE FOLCLOR ROMÂNESC
Invitați: Ansamblul folcloric „Ceatăra”, Formația de dansuri populare din Lucăceni, Ansamblul folcloric ”Bîrzava” din Reșița (Caraș-Severin) și Ansamblul Sorocul din Berecsău Mare (Timiș).
21.30 Recitalul Invitatului special: solistul Alexandru Pugna
Organizatorii își rezervă dreptul de a face modificări în program. În caz de vreme nefavorabilă evenimentul va fi anulat!
Intrarea este liberă!
Orele de începere trecute în program au caracter informativ!