Sâmbătă, 3 august 2019, a debutat cea de-a cincea zi a festivalului AUGUSTFEST 12, eveniment organizat în cadrul celei de-a șasea zile CAREIFEST 2019. Începând cu ora 16.00, s-a desfășurat cea de-a douăsprezecea ediție a concursului internațional de forță STRONGMAN, organizat de Asociația FitForce, cu sprijinul Direcției de Cultură și Sport Carei.

 

În cadrul concursului s-au înscris 10 concurenţi din trei țări: România, Ungaria şi Republica Moldova.
Competiția, organizată impecabil de către Daniel Mureșan a durat trei ore și a constat în cinci probe:
Rostogolirea cauciucurilor de 300 și 400 kg, îndreptări cu o mașină de 1,5 tone, „Log lift” cu un buștean până la greutatea maximă de 150 – 160 kg, „Roata lui Conan” cu 250 – 300 kg, „Pietrele lui Atlas” – Ridicarea unor pietre de râu de 140 – 150 – 160 kg pe un suport de 110 cm.
Conform punctajelor obţinute în cadrul celor cinci probe, StrongmanXII – Carei 2019 a fost câştigat de către Manoliu Marcel (Gura Humorului, România), pe locul al doilea s-a clasat Kovács Zoltán (Szolnok, Ungaria), pe locul al treilea s-a clasat Robert Marian (București, România).
Concursul STRONGMAN a fost prezentat de către Adrian Ștefănuți și s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea publicului careian. Câștigătorii au fost recompensați cu premii constând în bani, suplimente nutritive, diplome, medalii și cupe, oferite de către organizatori și sponsori.
Arbitrii concursului au fost: Daniel Mureșan și Lakatos Péter.
În pauza competiției, spectatorii au putut urmări și o demonstrație de Kangoo Jumps.