Miercuri, 31 iulie 2019, de la ora 18.30, la Castelul Károlyi din municipiul Carei va avea loc vernisajul expoziției itinerante de icoane „Calea Icoanelor”, a artistului iconar Ștefan Ferenczi, anunţă Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

FERENCZI3-press (1)
Expoziția, de o valoare spitituală deosebită, cuprinde 22 de icoane pe lemn în care sunt reprezentate portretele Apsotolilor, ale Îngerilor și Arhanghelilor, Fecioara Maria și Mântuitorul.
Icoanele au fost expuse în mai multe orașe din România (Satu Mare, Cluj-Napoca, Luduș, Rucăr – Dâmovicioara). După expoziția de la Carei sunt deja programate și alte locații unde vor poposi icoanele, nu doar la noi în țară, ci și în străinătate (Ungaria, Polonia, Franța, Italia).
Realizarea Acestor icoane nu a fost motivată doar de dorința de creație, ci și de un țel nobil. Aceste creații vor fi donate în cadrul unui bal caritativ persoanei care oferă sprijinul material cel mai important pentru a construi un „Centru pentru persoane vârstnice” într-o zonă limitrofă a Careiului.
Intrarea la eveniment este liberă!