Locuitorii satului Marna s-au revoltat duminica din cauza celor spuse în biserică de către fostul preot ortodox din Ianculești, Gheorghe Sorian, care l-a înlocuit pe preotul paroh. În loc să propovăduiască iubirea aproapelui, fostul preot Sorian a  recidivat, atacându-l din nou pe primarul din Carei pentru că este ungur, a făcut politică în biserică și a ridicat-o în slăvi pe jurnalista consacrată Daniela Ciuta.

preotul sorian

Spre finalul slujbei, fostul preot din Ianculești, Gheorghe Sorian, în prezent pensionar, a început să vorbească despre primarul din Carei, Eugen Kovacs, accentuând faptul că este ungur. ”Părintele Sorian a început să ne povestească despre primarul din Carei, atacându-l pentru faptul că este ungur. L-a acuzat că a încercat să fure terenul din cimitirul din Ianculești și cel de sub capelă. Câțiva săteni i-au atras atenția că primarul Eugen Kovacs nu are nicio legătură cu Marna, întrucât satul aparține de comuna Sanislău. La care părintele Sorian ne-a spus ca să avem grijă, căci și primarul din Sanislău e tot ungur. Nu se cade ca un preot, care ar trebui să propovăduiască iubirea între oameni, să îi ațâțe pe români împotriva ungurilor”, ne-a declarat un sătean din Marna, care a participat la slujba de duminică.
Fostul preot Sorian a început să facă și politică în biserică. ”În continuare, preotul Sorian a vorbit despre PSD și PNL, deși astfel de treburi nu se discută în biserică. Nu a uitat să o amintească nici pe prietena sa, Daniela Ciuta, cea care l-a tot lăudat în Buletin de Carei. Părintele Sorian a spus că Daniela Ciuta este singura persoană care mai apără românismul în Carei”, a adăugat sursa citată.
Majoritatea sătenilor din Marna care au participat la slujba oficiată de fostul preot Sorian s-au revoltat, considerând că astfel de vorbe nu își au locul în biserică. De altfel, sătenii sunt hotărâți să nu mai participe la slujbe în cazul în care fostul preot din Ianculești, Gheorghe Sorian, ajunge să îl mai înlocuiască pe preotul paroh.
Fostul preot Gheorghe Sorian a mai fost implicat într-un scandal de acest gen în luna martie a anului trecut, în biserica din Ianculești, când a făcut o serie de afirmații care nu fac cinste unei fețe bisericești. ”Dacă Consiliul unguresc (Consiliul Local Carei – n.r.) vrea să ne ia pământul din cimitir, să vină ungurul (primarul Eugen Kovacs – n.r.), să-și ia capela și să și-o ducă sau să o îngrădească, căci noi ne vom putea duce morții de acasă, ca și până acum”, a spus preotul Sorian.
Cuvintele preotului Gheorghe Sorian au reușit să-i instige pe o parte din locuitorii satului Ianculești atât împotriva Consiliului Local Carei cât și împotriva primarului Eugen Kovacs, respectiv a reprezentantului satului Ianculești în Consiliul Local Carei, consilierul Ioan Oneț.