În cadrul ședinței ordinare de azi, reprezentantul satului Ianculești în Consiliul Local Carei, consilierul Ioan Oneț, a ridicat problema plopilor uscați de pe marginea drumului spre sat, care au devenit un real pericol pentru cei care circulă pe drumul respectiv.

_DSC7730

”Chiar dacă voi fi catalogat din nou drept <<dușmanul copacilor>>, trebuie să atrag atenția asupra problemei plopilor uscați de pe drumul spre Ianculești. Aceștia sunt un real pericol pentru cei care circulă pe acel drum”, a declarat consilierul Ioan Oneț. Reprezentantul ianculeștenilor a mai adăugat că, la ultimele furtuni, numai norocul a făcut să nu se înregistreze accidente tragice din cauza crengilor prăbușite. ”Mai bine răspund politic, pierzând câteva voturi decât să moară oameni”, a mai spus Oneț.
Primarul Eugen Kovacs a arătat că nicio firmă autorizată nu mai vrea să taie copaci uscați pe raza municipiului Carei ”de frica reclamațiilor de rigoare”, referindu-se la consacrata jurnalistă Daniela Ciuta. La mai toate tăierile de arbori din Carei, proprietara portalului Buletin de Carei a depus reclamații cu nemiluita la toate instituțiile abilitate și neabilitate în această problemă. Din cauza scandalurilor și a amenzilor, nicio firmă autorizată nu mai dorește să efectueze tăieri de arbori pe raza municipiului Carei, nici măcar la suprapreț.
Prezentă în sala de ședințe, consacrata jurnalistă s-a concentrat asupra scrisului, notând de zor declarațiile consilierului Oneț.

Reprezentantul ianculeștenilor în Consiliul Local Carei a anunțat că va iniția un proiect de hotărâre pentru tăierea copacilor uscați la care a făcut referire, asumându-și eventualele consecințe.