Decizie. Normă de hrană pentru polițiștii locali careieni

Consilierii locali careieni, reuniți azi în ședință ordinară, au aprobat acordarea normei de hrană pentru personalul Poliției Locale Carei, începând cu data de 1 august 2019. Astfel, un polițist local va primi în plus suma de cel mult 370 lei.

_DSC7732
Liderul de sindicat al polițiștilor locali careieni, Nicolae Suciu

Potrivit proiectului de hotărâre, polițiștii locali vor primi 32 de lei/zi lucrătoare, maxim zece zile lucrătoare, la care se adaugă 5 lei/zi pentru cei care lucrează în ture, maxim zece zile pe lună.
Liderul de sindicat al polițiștilor locali careieni, Nicolae Suciu, a explicat că, prin acordarea acestei norme de hrană, polițiștii locali vor avea salarii egale cu ale celorlalți angajați ai administrației locale. Primarul Eugen Kovacs a explicat că legea ar fi permis și acordarea unei norme de hrană mai mari, dar valoarea actuală va asigura același nivel de salarizare la nivelul Primăriei Carei.
Viceprimarul Ludovic Keizer le-a cerut polițiștilor locali ca majorarea veniturilor prin acordarea normei de hrană să se oglindească și în activitatea lor viitoare.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat de către consilierii locali, înregistrându-se totuși patru abțineri.