Întreaga comunitate din Carei își exprimă profunda îndurerare la trecerea în neființă a directorului Filarmonicii ”Dinu Lipatti” Satu Mare, maestrul Rudolf Fátyol , care în 2011 a devenit cetățean de onoare al municipiului Carei, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a administrației locale careiene.

fatyol rudolf (1)
Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!
Maestru Rudolf Fátyol s-a născut în 1957, în Carei, absolvind Academia de Muzică ,,Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a studiat sub îndrumarea maestrului Ştefan Ruha.
Din anul 2003 deţine titlul de doctor în artă şi interpretare muzicală cu teza „Sonatele şi concertele pentru vioară de W.A. Mozart”.
Este conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Muzică a Universitãţii din Debrecen (Ungaria). Palmaresul său include Premiul U.S.I.U. (United States International University) din San Diego (California), Premiul II ex-aequo (premiul I nu s-a acordat) la concursul ,,Abbado” (Italia 1987).
În 2004 primeşte titlul de cetățean de onoare al Municipiului Satu Mare, iar în 2011 titlul de cetățean de onoare al Municipiului Carei. Tot în 2011 a fost distins cu Meritul Cultural în Grad de Cavaler.
În cei 30 de ani de activitate artistică (peste 500 de concerte şi recitaluri) Rudolf Fátyol a susţinut concerte în Europa, Israel, China şi Taiwan.