Orfanii de la Centrul de plasament pentru copii Roua din Hurezu Mare au fost îmbătați și agresați – cel puțin psihic – de o femeie în vârstă de 35 de ani care suferă de o boală neuropsihică accentuată, cu manifestări uneori extrem de violente, care a fost transferată acolo de la Centrul Cristiana din Carei, scrie Sătmăreanul.net.

centru cristiana carei

Potrivit celor declarate de fostul director al Centrului Cristiana, Iosif Doboș, femeia bolnavă psihic ar fi ajuns printre copiii de la Centrul de plasament din Hurezu Mare pur și simplu în urma unui ordin telefonic dat de Mariana Dragoș – director al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare – în data de 7 iunie. Ea le-ar fi cerut imperativ celor de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana” din Carei (al cărui beneficiar-locatar era femeia de 35 de ani) ca L.I. să fie de îndată mutată la centrul de plasament unde erau găzduiți copiii.
Transferarea femeii bolnave psihic de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana” din Carei la centrul din Hurezu, unde stau 12 minori, a fost una dintre primele măsuri întreprinse după ce la conducerea Centrului Cristiana a venit noul director interimar Gheorghe Pop.
Beneficiara bolnavă psihic a stat aproximativ 10 zile împreună cu cei 12 copii în Centrul de plasament de la Hurezu Mare. A doua zi după ce a fost transferată – telefonic – de la Carei, ea și-a procurat alcool și le-a dat de băut și copiilor până i-a îmbătat. A îmceput un scandal, cu țipete, înjurături și loviri. Situația conflictuală a fost aplanată de polițiștii chemați prin apeluri la 112, scrie Sătmăreanul.net.
Copiii au fost aduși la Satu Mare în a doua jumătate a lunii iunie. Beneficiara L.I. a reajuns la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică ”Cristiana” din Carei. Ieri. Tot în urma unui simplu telefon dat de conducerea DGASPC, mai precizează sursa citată.