După ce azi i-a fost desfăcut contractul de muncă, fostul director al Centrului Cristiana din Carei, Iosif Doboş, poate deveni buturuga mică care va răsturna carul mare al conducerii Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Satu Mare.

opinie
Într-o postare pe pagina sa de Facebok, Iosif Doboş anunţă că va face publice multe dintre neregulile existente în sistemul de protecţie socială, acoperite de către conducerea DGASPC Satu Mare. „Vom dialoga în viitorul apropiat despre multe, foarte multe lucruri; numeroase decese survenite în condiții foarte grave și dubioase, instituționalizări fără acte a unor persoane în vărstă, cheltuirea pensiilor în interese personale, examene truchiate și multe altele, băgate sub preș pentru a păstra curată și integră imaginea conducerii”, a scris Doboş. „(…) mă determină să scot în continuare la lumină toate neregulile ascunse în ultimii patru ani sub patronajul actualei conduceri a D.G.A.S.P.C. SM”, a mai adăugat Doboş în postarea sa.
Cuvintele fostului director Doboş ar trebui tratate cu maximă seriozitate. Nu de alta, dar în ultimii ani a avut ocazia să cunoască din interior sistemul de asistenţă socială şi protecţia copilului. Doboş ştie multe despre neregulile de la sediul DGASPC Satu Mare, de la centrele aflate în subordinea direcţiei, despre angajările trucate, despre decese suspecte, despre modul dubios în care se fac achiziţiile la nivelul direcţiei şi cine mai ştie câte altele. Viitoarele dezvăluiri ale fostului director Doboş sunt extrem de aşteptate de foarte multe persoane, dar probabil şi de către o serie de instituţii abilitate. Iar faptul că a fost dat afară nu face altceva decât să-l facă mai hotărât, în condiţiile în care conducerea DGASPC Satu Mare era la curent de foarte multă vreme cu ceea ce se petrecea în Centrul Cristiana, dar acum aplică politica struţului. Aşteptăm cu foarte mare interese dezvăluirile promise de fostul director Iosif Doboş.

Szasz Lorand
N.R. Cei din conducerea DGASPC Satu Mare nu au fost prea inspiraţi nici când au numit actuala conducere interimară a Centrului Cristiana. Consider că, în pofida înaltelor studii de specialitate, a limbajului elevat şi a comportamentului civilizat, actualul director interimar Pop Gheorghe este departe de a fi acel personaj providenţial, venit să facă ordine în dezordine, cum ni l-a prezentat portalul Buletin de Carei.