Urmărind declarațiile de avere ale consilierului local Ilie Ciuta, se poate observa cum o sumă de 175.500 lei, adică vreo 38.000 de euro, s-au evaporat pur și simplu din 2018 până în 2019. Banii respectivi nu apar nici la venituri şi nici în conturile menționate în declarația de avere.

ciuta1
Potrivit declarației de avere depuse în 2018, consilierul local Ilie Ciuta a împrumutat cu 200.020 lei firma pe care o deține împreună cu soția sa, Daniela Ciuta. În declarația depusă în 2019, valoarea împrumutului acordat de consilierul Ciuta firmei sale a ajuns la valoarea de 20.520 lei. Rezultă o diferenţă de 179.500 lei din împrumutul acordat în nume personal, adică aproximativ 38.000 de euro.

Numai că suma respectivă pare să se fi evaporat din averea consilierului local Ilie Ciuta, din moment ce nu mai apare la rubrica veniturilor din alte surse. Singurul venit care figurează la această rubrică este indemnizaţia de consilier local. De asemenea, diferenţa dintre împrumuturi nu se regăsește nici în conturile bancare menționate în declarația de avere, în sensul că sumele din respectivele conturi nu au crescut semnificativ din 2018 până în 2019.

venituri alte surse
Este oarecum ironic faptul că jurnalista consacrată Daniela Ciuta a remarcat greșelile din alte declarații de avere postate pe site-ul Primăriei Carei, dar nu a remarcat evaporarea modestei sume de 179.500 lei (circa 38.000 de euro) din declarația de avere a soțului său. O situație ilustrată perfect de proverbul ”vede paiul din ochiul altuia, însă nu vede bârna din ochiul lui”.

N.R. Este de-a dreptul incredibil că, deşi este consilier local de 19 ani, Ilie Ciuta nu reuşeşte să completeze în mod corect o simplă declaraţie de avere. Nici măcar nu trebuie să fii economist ca să o completezi corect, fiind suficientă doar o logică sănătoasă.